NERVOVÁ ČAJOVÁ SMĚS
SPC 20 I

NERVOVÁ ČAJOVÁ SMĚS
Výrobce: MEGAFYT-R S.R.O., VRANÉ NAD VLTAVOU (CZ )
Kód zboží: 4839412
Kód SÚKL: 115280
HEM:
ATC: V11
Obsahuje: Fytofarmaka a živočišné produkty (česká ATC skupina)
Dostupnost: SKLADEM
DPH: 12,00 %
Cena bez DPH: 52,68 Kč
Cena: 59,00 Kč
Kusů:
 

Dodatečné informace

Volně prodejný léčivý přípravek.
Pečlivě pročtěte příbalové informace!

Informace o zboží

SLOŽENÍ Valerianae radix (kozlíkový kořen) 450 mg, Melissae herba (meduňková nať) 450 mg, Menthae piperitae herba (nať máty peprné) 450 mg, Foeniculi fructus (fenyklový plod) 150 mg v 1 nálevovém sáčku.

POUŽITÍ Tradiční rostlinný léčivý přípravek při stavech celkového neklidu a předrážděnosti, při nervově podmíněných lehčích poruchách usínání a spánku, funkčních poruchách zažívání nervového původu (zmírňuje trávicí obtíže nervového původu).
Přípravek mohou užívat mladiství od 12 let a dospělí. Použití tohoto tradičního rostlinného léčivého přípravku je založeno výlučně na zkušenosti z dlouhodobého použití.

PŘÍPRAVA 1 nálevový sáček se přelije 0,25 l vroucí vody a nechá se 5 min vyluhovat v zakryté nádobě. Nesmí se vařit. Čaj se pije teplý 3x denně. Při poruchách spánku a usínání se použijí 2 nálevové sáčky na 1 šálek čaje, čaj se vypije 1 -1 h před spaním.
Připravuje se vždy čerstvý, bezprostředně před použitím. Pokud se do 4 týdnů od zahájení léčby příznaky nezlepší nebo se zhoršují, vyhledejte lékaře. Přípravek užívejte nejdéle 6 týdnů.

KONTRAINDIKACE Nepoužívejte při přecitlivělosti na některou složku přípravku, přípravky s mátou peprnou nebo na menthol, na rostliny z čeledi miříkovitých (např. anýz, kmín, celer, koriandr, kopr) nebo na anethol. Nepodávejte dětem do 12 let.

UPOZORNĚNÍ Pokud příznaky onemocnění při používání tradičního rostlinného přípravku přetrvávají nebo se objeví nežádoucí účinky, nebo jiné neobvyklé reakce, vyhledejte lékaře. Neužívejte v období těhotenství a kojení. Při žlučníkových kamenech či jiných onemocněních žlučových cest je vhodné používání čaje konzultovat s lékařem. Pokud máte gastroezofageální reflux (návrat žaludečního obsahu zpět do jícnu), mohou zesílit Vaše potíže s pálením žáhy (směs obsahuje mátu peprnou), v tom případě přípravek neužívejte. Neužívejte současně se syntetickými sedativy. Čaj není vhodné pít před činností vyžadující zvýšenou pozornost a schopnost rychlé reakce (řízení motorových vozidel, obsluha strojů apod.). Uchovávejte mimo dosah a dohled dětí. Nepoužívejte po uplynutí doby použitelnosti uvedené na obalu. Nepoužitelné léčivo vraťte do lékárny.

NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY Vzhledem k obsahu kozlíkového kořene se mohou vyskytnout zažívací obtíže (např. nevolnost, křeče v břiše), dále se mohou vyskytnout alergické reakce na fenykl postihující kůži nebo dýchací systém, a mohou zesílit obtíže s pálením žáhy.

UCHOVÁVÁNÍ Uchovávejte při teplotě do 25°C v původním obalu, aby byl přípravek chráněn před vlhkostí.

Nejprodávanější

Niquitin mini 4mg pas.cmp.3x20ks

Cena: 389,00 Kč Koupit


MUCONASAL PLUS

1,18MG/ML NAS SPR SOL 1X10ML

Cena: 104,00 Kč Koupit


ESSENTIALE

300MG CPS DUR 100

Cena: 327,00 Kč Koupit


Niquitin Clear 21mg tdr.emp. 7ks

Cena: 407,00 Kč Koupit


VICHY Liftactiv Collagen Specialist 50ml

Cena: 722,00 Kč Koupit


NiQuitin Freshmint 4 mg gum.mnd.100 I

Cena: 547,00 Kč Koupit