Almiral gel 1x100g

Almiral gel 1x100g
Výrobce: Medochemie Ltd., Limassol (CY )
Kód zboží: 5290931005693
Kód SÚKL: 115366
HEM:
ATC: M02AA15
Obsahuje: Diklofenak
Dostupnost: SKLADEM
DPH: 12,00 %
Cena bez DPH: 159,82 Kč
Cena: 179,00 Kč
Kusů:
 

Dodatečné informace

Volně prodejný léčivý přípravek.
Pečlivě pročtěte příbalové informace!

Informace o zboží

Almiral Gel je k léčbě sportovních poranění (podvrtnutí, vykloubení, pohmoždění) a k léčbě poúrazových zánětů svalů, kloubů a vazů.

Co obsahuje Váš lék?
Diclofenacum diethylammoniacum 11,6 mg, odpovídá Diclofenacum natricum 10 mg (1%) v 1 g gelu.

Další látky obsažené v léku
Isopropylalkohol, propylénglykol, mátová silice.

Indikační skupina
Nesteroidní antirevmatikum pro místní použití.

Charakteristika
Almiral Gel je přípravek působící proti bolesti a zánětu určený k zevnímu použití. Obsahuje účinnou látku diklofenak v chladivém gelovém základu. Almiral Gel potlačuje bolest, otok a zánět po sportovních poraněních, snižuje bolestivost při pohybu. Působí při potížích revmatického původu, při náhle vzniklých i vleklých zánětech. Almiral Gel nemastí, proniká velice dobře pokožkou a dosahuje v tkáních rychle účinnou koncentraci.

Kdy se lék používá?
Bez porady s lékařem je možné použít přípravek Almiral Gel k léčbě sportovních poranění (podvrtnutí, vykloubení, pohmoždění) a k léčbě poúrazových zánětů svalů, kloubů a vazů. Na doporučení lékaře lze přípravek Almiral Gel použít k tlumení bolesti a zánětu při revmatismu měkkých tkání, jako jsou záněty šlach a jejich pouzder, tíhových váčků i tkáně v okolí kloubů a při onemocnění kloubů a páteře. Almiral Gel může být používán dospělými a dětmi od 6 let. U dětí od 1 roku do 6 let může být používán jen na doporučení lékaře.
Kdy byste neměli lék užívat
Almiral Gel nesmí být použit při přecitlivělosti na diklofenak a další složky přípravku, při přecitlivělosti na kyselinu acetylsalicylovou a jiné protizánětlivé léky. Dětem do 1 roku nesmí být gel podáván. O vhodnosti použití přípravku Almiral Gel v těhotenství a v období kojení se poraďte s lékařem.

Nežádoucí účinky
Almiral Gel je obvykle velice dobře snášen. Ojediněle se objevují známky kožní přecitlivělosti, jako např. zčervenání, svědění, pálení kůže anebo vyrážka. Nelze vyloučit ani celkové projevy přecitlivělosti, které se mohou projevit jako astma (záducha), otok obličeje, sliznice úst anebo dýchacích cest, kopřivka. Při případném výskytu nežádoucích účinků nebo jiných neobvyklých reakcí se poraďte o dalším užívání přípravku s lékařem.

Jak mohou jiné léky ovlivnit léčbu?
Účinky přípravku Almiral Gel a jiných léků současně užívaných se mohou navzájem ovlivňovat. V případě, že užíváte jiné léky na lékařský předpis nebo bez něj, poraďte se o vhodnosti používání léku Almiral Gel s lékařem. Předepíše-li Vám další lékař nějaký jiný lék, upozorněte ho, že již používáte Almiral Gel. Interakce přípravku Almiral Gel dosud nejsou známy.

Dávkování
Gel se obvykle nanáší v množství odpovídajícím velikosti třešně až vlašského ořechu (2-4 g gelu) 3-4krát denně na postižené místo. Dávku u dětí do 6 let věku musí určit lékař. Doba užívání je závislá na základním onemocnění. Po úrazech většinou nepřesahuje 7-10 dní. Pokud nedojde během 3 dnů používání přípravku Almiral Gel ke zlepšení stavu, poraďte se o dalším použití přípravku s lékařem. Při vleklých chorobách např. kloubním i mimokloubním revmatismu, vleklých onemocněních kloubů a páteře lze Almiral Gel používat i dlouhodobě, případně kombinovat s jinými lékovými formami Almiralu, ale jen na doporučení lékaře.

Použití
Gel se lehce rozetře, při postižení svalů se vtírá lehkou masáží do postiženého místa.

Upozornění
Almiral Gel je určen k zevnímu užití na neporušenou kůži. Nesmí přijít do očí, na sliznice a do styku s otevřenými ranami. Při náhodném požití přípravku Almiral Gel se poraďte s lékařem.

Nejprodávanější

Niquitin mini 4mg pas.cmp.3x20ks

Cena: 391,00 Kč Koupit


MUCONASAL PLUS

1,18MG/ML NAS SPR SOL 1X10ML

Cena: 104,00 Kč Koupit


ESSENTIALE

300MG CPS DUR 100

Cena: 331,00 Kč Koupit


Niquitin Clear 21mg tdr.emp. 7ks

Cena: 405,00 Kč Koupit


NiQuitin Freshmint 4 mg gum.mnd.100 I

Cena: 541,00 Kč Koupit


VICHY Liftactiv Collagen Specialist 50ml

Cena: 722,00 Kč Koupit