Acutil cps.60

Acutil cps.60
Výrobce: EFAMOL Ltd., Surrey (GB )
Kód zboží: 3381549
HEM: Čestné prohlášení
Dostupnost: SKLADEM
DPH: 12,00 %
Cena bez DPH: 422,32 Kč
Cena: 473,00 Kč
Kusů:
 

Informace o zboží

ACUTIL je doplněk stravy obsahující nejen omega-3 nenasycené mastné kyseliny, ale i výtažek z Ginkgo biloba, fosfatidylserin, kyselinu listovou a vitamíny E a B12. ACUTIL může přispět k zajištění dostatečného příjmu těchto látek a vyhovět tak měnícím se potřebám lidského organismu. Specifická kombinace složek přípravku ACUTIL podporuje především činnost mozku - např. paměť - a pomáhá udržet duševní pohodu.

Omega-3 nenasycené mastné kyseliny DHA i EPA jsou součástí fosfolipidů - základních stavebních kamenů buněčných membrán. Membrány nervových buněk, tedy neuronů, jsou zprostředkovateli přenosu informací v mozku. DHA je pro mozek důležitá výživová látka, jejíž příjem přispívá k udržení vitální mysli a optimálních duševních schopností organismu během celého života. EPA podporuje schopnost soustředit se a učit se. Navíc hraje důležitou roli při tvorbě látek působících aktivně v imunitních a zánětlivých procesech.

Fosfatidylserin patří mezi fosfolipidy, které zajišťují pružnost membrán neuronů a jejich prostupnost pro živiny a minerály. Fosfatidylserin je ve vysoké koncentraci přítomen především v membránách nervových spojů (synapsí), kde se účastní přenosu nervových impulzů. Fosfatidylserin může zlepšit paměť i další kognitivní funkce ve stáří. Přispívá také k odolnosti proti stresu a zlepšuje schopnost soustředit se a učit se.

Vitamín B12 je nezbytný faktor pro syntézu myelinových obalů nervových vláken. Díky těmto obalům se nervové impulzy šíří vysokou rychlostí. Vitamín B12 proto příznivě ovlivňuje kognitivní funkce - myšlení, učení a paměť. Vitamín B12 i kyselina listová pomáhají udržovat celistvost buněk a optimalizovat jejich látkovou výměnu. Tyto dvě látky společně pomáhají chránit mozek před možným škodlivým účinkem látky zvané homocystein.

Vitamín E je antioxidant hrající důležitou roli v ochraně před peroxidací mastných kyselin (např. DHA, EPA) v buněčných membránách všech tkání, včetně mozku. K peroxidaci mastných kyselin (degradaci stavebních prvků membrány) může docházet během přirozených metabolických procesů i působením zevních vlivů. Nedostatečné odbourávání škodlivin vznikajících při peroxidaci může přispívat k předčasnému stárnutí buněk. Díky schopnosti chránit před volnými kyslíkovými radikály může vitamín E přispět ke zmírnění poklesu kognitivních schopností spojených se stárnutím.

Složky extraktu Ginkgo biloba mají také významné antioxidační vlastnosti. Vitální, živinami dobře zásobené mozkové buňky jsou základem vynikajícího kognitivního výkonu: schopnosti soustředit se, učit se a vybavovat si z paměti. Ginkgo biloba přispívá k udržení optimálního prokrvení mozku, čímž podporuje všechny mozkové funkce - schopnost reagovat, pamatovat si, přemýšlet.

V JAKÝCH SITUACÍCH BYSTE MĚLI ACUTIL UŽÍVAT?
ACUTIL by měli užívat lidé, kteří nemají zajištěn dostatečný přísun jeho složek, zvláště osoby s poruchou látkové výměny.
ACUTIL je doplňkem stravy, který může pomoci zlepšit funkce a výkon mozku, a to především u osob starších nebo stresově či intelektuálně přetížených (např. studentů), na které může mít nedostatečná výživa neblahý vliv.

JAK UŽÍVAT ACUTIL?
Doporučená denní dávka přípravku ACUTIL je 1-2 kapsle s jídlem nebo nealkoholickým nápojem. Vhodné je dlouhodobé užívání.
Nepřekračujte doporučené dávkování.
ACUTIL není náhradou pestré stravy.

SLOŽENÍ:
Rybí olej bohatý na omega-3 nenasycené mastné kyseliny: kyselina dokosahexaenová (DHA) a kyselina eikosapentaenová (EPA) extrakt z Ginkgo biloba, fosfatidylserin, vitamín E, kyselina listová a vitamín B12.
Pomocné látky: želatina, glycerol, glyceryl monostearát, sorbitol, oxid železitý červený, oxid železitý žlutý

VAROVÁNÍ
Než začnete užívat ACUTIL, informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech léčivech, která užíváte, i o plánovaných chirurgických zákrocích.
Bez konzultace s lékařem či lékárníkem se nedoporučuje k užívání těhotným nebo kojícím ženám, pacientům užívajícím antikoagulancia či antiagregancia, diabetikům či epileptikům.
ACUTIL nesmí být užíván v případě známé přecitlivělosti na jakoukoli složku přípravku. ACUTIL obsahuje alergeny ze sóji a ryb.

Nejprodávanější

MUCONASAL PLUS

1,18MG/ML NAS SPR SOL 1X10ML

Cena: 101,00 Kč Koupit


Niquitin mini 4mg pas.cmp.3x20ks

Cena: 367,00 Kč Koupit


ESSENTIALE

300MG CPS DUR 100

Cena: 339,00 Kč Koupit


Niquitin Clear 21mg tdr.emp. 7ks

Cena: 396,00 Kč Koupit


NiQuitin Freshmint 4 mg gum.mnd.100 I

Cena: 541,00 Kč Koupit


VICHY Liftactiv Collagen Specialist 50ml

Cena: 709,00 Kč Koupit